Blahodárné dobroty

vaříme a jíme s Láskou

Vařte s láskou. Pečlivě vybírejte suroviny, ideálně si je sami vypěstujte. Náš kousek země, o který se staráme, nám vše vrací v podobě plodů, díky kterým jsme zdravější. Vypěstování rostlinek ze semínka, zalévání, sklizeň a následné zpracování – pokud vše děláme vědomě a s láskou, naše pokrmy budou mít blahodárnou chuť. Jezte dobře, vědomě a s láskou.
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčkyJedna z tradic, kterou ctili naši předci na Velikonoce je pečení perníčků. Vykrajovátka můžeme použít jak s velikonočními motivy jako jsou vajíčka, slepičky, kuřátka, zajíčci, ale i jarní motivy jako kytičky, motýlci... a moc doporučuji i vylepšení...

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampeliškový medJedna z našich rodových tradic - domácí výroba pampeliškového medu. Má babička říká, že to je všelék, obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Vyráběla ho už jako malá se svojí maminkou. SUROVINY PRO VÝROBU PAMPELIŠKOVÉHO MEDU: • 400 květů pampelišek• 2...

Velikonoční hlavička

Velikonoční hlavička

Velikonoční hlavičkaDalší velikonoční dobrůtka! A to BABIČČINA VELIKONOČNÍ HLAVIČKA! Podle jejího receptu, který peče od svého mládí a dnes je babičce 83 let. Miluji tohleto sdílení rodových tradic a ráda se o recept podělím i s vámi.   SUROVINY PRO VÝROBU...

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanecTěsto stejné jako na vánočku, ale místo zaplétání copánků se udělají bochánky.   SUROVINY PRO VÝROBU VELIKONOČNÍHO MAZANCE: Základ těsta: • 250 g polohrubé mouky• 250 g hladké mouky• 50 g kvasnic• 125 g másla• 2 žloutky (do těsta)• 1 vejce...

Škvarkové koláčky

Škvarkové koláčky

Škvarkové koláčkyŠkvarky přímo do těsta...a také ořechy...mhm, to je vám lahodná kombinace.    SUROVINY PRO VÝROBU ŠKVARKOVÝCH KOLÁČKŮ: • 250 g škvarků • 140 g vlašských ořechů • 50 g hladké mouky • 200 g moučkového cukru • 1 lžíce kůry z bio citronu • 1 lžíce...

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčkyKlasika všech Vánoc...dělá je snad každá rodina a přesto chutnají vždy jinak.   SUROVINY PRO VÝROBU VANILKOVÝCH ROHLÍČKŮ: Základ těsta: • 2800 g hladké mouky • 210 g másla • 60 g cukru • 2 žloutky • 100 g ořechů • trocha vanilky Na dokončení: •...

Švestky v čokoládě

Švestky v čokoládě

Švestky v čokoláděRychlá a nepečená varianta cukroví. Lahodná kombinace švestek s čokoládou.   SUROVINY PRO VÝROBU ŠVESTEK V ČOKOLÁDĚ: • sušené švestky • mandle (oloupané) • čokoládová poleva (na 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa přidáme 70 g másla)  ...

Makové cukroví

Makové cukroví

Makové cukroví Mák do těsta i na posypání...mhm...to je vám dobrota!   SUROVINY PRO VÝROBU MAKOVÉ CUKROVÍ: Základ těsta: • 250 g hladké mouky • 3 lžíce mletého máku • 1 lžíce citronové šťávy • 120 g másla • 100 g moučkového cukru • 1 žloutek Na dokončení: •...

Nepečené citronové cukroví

Nepečené citronové cukroví

Nepečené citronové cukrovíPokud použijete piškoty bez lepku, máte další druh bezlepkového cukroví.   SUROVINY PRO VÝROBU NEPEČENÉHO CITRONOVÉHO CUKROVÍ:   Základ těsta: • 200 g rozemletých piškotů • 100 g rozemletých rozinek • 100 g rozemletých sušených fíků...

Ořechové mušličky

Ořechové mušličky

Ořechové mušličkyMohou být i makové, ale ořechové jsou stejně lepší 🙂   SUROVINY PRO VÝROBU OŘECHOVÝCH MUŠLIČEK: Základ těsta: • 250 g hladké mouky • 1 hera • 1 vejce • 1 lžíce vody • 1/2 lžíce octa Na náplň: • 1 vejce • 100 g cukru • 120 g ořechů • lžíce rumu...