Čokoládové bonbóny s levandulí

Základem levandulových bonbónů je dobrá čokoláda!  Lze použít obyčejnou čokoládu na vaření anebo kvalitní čokoládu s vysokým podílem kakaa a třeba i v BIO kvalitě. Záleží čistě na vás.

 

SUROVINY PRO VÝROBU LEVANDULOVÝCH BONBÓNŮ:

• 200 g hořké čokolády
• 2 lžíce kokosového mléka (může být i smetana, ale není nutné přidávat)
• 2-3 vrchovaté lžíce květů levandule

 

POSTUP:

Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do menšího rendlíku, který vložíme do vodní lázně (větší hrnec plný vody). Dáme vařit a čekáme dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přidáme kokosové mléko a květy levandule. Plníme do formiček na čokoládu. Já používám silikonové formičky na led, lze ale použít i vnitřní části z bonboniér. Vše dáme do mrazáku a necháme ztuhnout. Jakmile bonbóny ztuhnou, můžete je vyloupak z formiček a nechat v lednici v nějaké mističce či jimi obdarovat blízkou osobu. Výborně chutnají chlazené!

Do rozpuštěné čokolády můžete přidat i oříšky (mandle, kešu, vlašské,…), brusinky či kokos. Můžete si vytvářet vlastní kombinace chutí. Fantazii se meze nekladou. Přeji vám ať je pro vás vaření radostí!

 

Chcete dát vědět jakmile bude něco nového?

Souhlas se zásadami ochrany osobních údajů

Děkuji Vám, e-mail je přidán do seznamu.